A A A
 

Projectleider Kennisbank Food & Feed

Voor MBO Life Sciences werk ik als beheerder van de Kennisbank Food & Feed. De manier waarop voeding geproduceerd en benaderd wordt, verandert in rap tempo. Er is steeds meer eten nodig om de wereld te voeden. Daarom is het belangrijk dat productieprocessen steeds efficiënter worden. De noodzaak tot duurzaamheid dringt zich op. De uitdaging om steeds meer voedsel te produceren met minder energie en afval is groot. En om voor gezondere producten te zorgen. Want we realiseren ons steeds meer, dat gezonde voeding preventief werkt tegen het krijgen van allerlei kwalen.

Om studenten en medewerkers in de voeding te helpen om zelfstandig over de nieuwste ontwikkelingen te leren, vullen we op dit moment een online Kennisbank Food & Feed. Sinds begin 2020 ben ik daarvan de beheerder.

In de Kennisbank worden allerlei bronnen verzameld waar je kennis vindt over innovaties in de voeding, die door experts als kwalitatief ‘goed’ zijn bestempeld. Filmpjes, podcasts, tekst, plaatjes, alles kan een bron zijn. De basis van het vak leren studenten op school en als ze beginnen met werken bij een voedingsbedrijf. Maar door deze Kennisbank kan er veel sneller door iedereen die daar gemotiveerd voor is aangehaakt worden bij vernieuwing. Die Kennisbank wordt dan ook vrij toegankelijk. Experts uit scholen en bedrijven helpen mee met het vullen van de Kennisbank Food & Feed. Ik organiseer het proces met als doel dat er een mooi en rijk gevulde Kennisbank komt. 

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen