A A A
 

Informeren en inspireren bij Agro Werkt Onbeperkt

Agrarische ondernemers denken vaak dat het veel papierwerk en rompslomp kost om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Daarom heeft LTO, werkgeversorganisatie voor de boeren en tuinders, een portal ingericht met informatie en ondersteuning. Het heet Agro Werkt Onbeperkt en is onderdeel van de werkgeverslijn. Die is ook te bellen voor advies. Esther Wouters is vanuit Mowlam projectleider van Agro Werkt Onbeperkt.

Om een realistisch beeld te schetsen van het in dienst nemen van een werknemer met een arbeidsbeperking, zijn er filmpjes gemaakt waarin de werkgevers én werknemers zelf uitleggen hoe ze hun samenwerking hebben vormgegeven. Met veel enthouasiasme en passie voor hun bedrijf vertellen ze over de mogelijkheden. 

ChampWorld
Bij Champignonkwekerij ChampWorld werken een aantal werknemers via de Sociale Werkvoorziening. "Wij hebben geknipt in ons productieproces. Voorheen werden deze werkzaamheden door onze vaste mensen gedaan en dat was kostprijsverhogend." Een ploegje medewerkers uit de Sociale Werkvoorziening werkt inclusief meewerkend voorman. Een mooi stel, waar het bedrijf heel blij mee is. De medewerkers zijn ongelofelijk trots op 'hun' film. 'Ik heb hem wel zeven keer achter elkaar gekeken' zei Bennie. Alleen al vanwege die trots op hun werk en hun bedrijf was dit weer een heerlijk filmpje om te maken. 

Maargjeshoeve

Op het melkveebedrijf van de Maargieshoeve in Kallenkote hebben ze een aantal werknemers met een arbeidsbeperking in dienst. Bedrijfsleider Sietze Fokkinga: "Wij zijn gaan werken met mensen met een arbeidsbeperking omdat we denken dat een melkveebedrijf een ideale plek is. Je hebt heel veel structuur en regelmaat met de koeien."

 

Plantenteler Sander Coenen
Vaste plantenteler Sander Coenen uit Heijen heeft Dylan in dienst. Dylan heeft een arbeidsbeperking. Zij vertellen samen over hun ervaringen, over de ondersteuning van de jobcoach en wat zij daar beide aan hebben.

 

Middels de website, werkgeverslijn en een flyer geeft LTO bekendheid aan het project.

 

Download de flyer van Agro Werkt Onbeperkt

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen