A A A
 

Lentegasten 073

Twee inspirerende gasten schoven op woensdag 1 mei aan bij Lentegasten, een avond powered by PvdA Den Bosch. Niemand minder dan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en ‘Smid van de Stad’ Paul van Dongen vertelden op deze Dag van de Arbeid bij Bij Katrien over hun drijfveren, wat hen raakt en wat hen de persoon maakt die ze nu zijn. Ze vertelden hun verhaal aan de hand van zelf gekozen beeldfragmenten.

Ik mocht het gesprek leiden, iets waar ik best van onder de indruk was. Een kamerlid spreek ik heus vaker in mijn werk als dagvoorzitter, daar kijk ik niet van op, maar Khadija Arib bewonder ik oneindig. Ik grap weleens dat de cookies op mijn computer bij elke poll automatisch Khadija Arib aanvullen. Wie moet volgens jou de eerste vrouwelijke minister president worden? Burgemeester van Amsterdam? Wat mij betreft vul ik overal haar naam in.

Khadija Arib bleek als gesprekspartner open, grappig en helder. De weg die zij heeft afgelegd in haar leven is indrukwekkend lang. Het gesprek heeft me geïnspireerd. 'Vrouwen moeten vaker hun hand opsteken' zegt ze, 'en niet wachten tot ze gevraagd worden'. 

De tweede gast aan tafel was van het kaliber ruwe bolster blanke pit. Een smid die jongeren aan het werk heeft die overal zijn vastgelopen. Paul van Dongen. Hij deelde indringende fragmenten, die veel vertellen over de zelfkant van het leven. Als 'guilty pleasure' had hij overigens een balletfragment gekozen, een liefde waarvan niemand iets bleek te weten. 

Het werd zo gezellig, dat ook Khadija Arib best haar guilty pleasure wilde delen. 'Als ik erdoor heen zit kijk ik graag naar Ik vertrek', vertelde ze. De avond eindigde zo met een volle lach van het publiek. 

 

 

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen