A A A
 

Verzamelde Columns KKIG Magazine

Voor het Kies Kleur in Groen Magazine schreef ik van 2010 tot 2015 columns onder de naam Kaka-iigee. Nu het project is geëindigd, gaat de website van Kies Kleur in Groen binnenkort uit de lucht. Hier vind je een overzicht van alle columns. Ieder beschrijven ze ervaringen met diversiteit in mijn dagelijks bestaan.

Platteland
Tot voor kort had ik met droge ogen beweerd dat ik goed bekend ben met het Nederlandse platteland. Me er thuis voel zelfs. Per slot van rekening kom ik er vandaan. Daarom verheugde ik me ook volstrekt argeloos op twee dagen Gronings platteland met mijn lief. Verder lezen

WC
Ik schoot keihard in de lach, wat om twee redenen raar was. Ten eerste zat ik op de wc in de muisstille bibliotheek van Wageningen uR. Waar dat volgens mij niet echt gebruikelijk is. Ten tweede was het om een plaatje wat ik al lang kende. Verder lezen

Tegen meiden
Zaterdagochtend, nog geen negen uur, met drie hele stille jongens in de auto. Het ritje gaat van Amsterdam-West naar Amsterdam-Zuid. De hele week hebben ze elkaar al buzzers gestuurd over MSN met de onheilstijding: het zijn meiden! Ze zijn echt niet zomaar bang. Verder lezen

Versie 2
Onze pleegzoon koos meestal de flegmatieke weg. Als Turkse jongen kreeg hij vaak de vraag ‘hoe zit het met jou en je tante’. Hij schatte zijn gesprekspartner razendsnel in en koos voor één van de twee varianten die onze levenssituatie samenvatte. Verder lezen

Dresscode
Het whatsappje komt op donderdagavond binnen, mijn mobiel geeft haar bekende vogelfluitje. ‘Ga je morgen mee naar Tannet, besloten feest’. Ik veer meteen op. Tannet, dat is een netwerkorganisatie van ons soort mensen, maar dan op zijn Turks. Verder lezen

Transgender
Iedereen met kinderen kent het moment wel. Dat je even hopeloos klem zit tussen werk en ouderschap. Ik wilde echt heel graag naar de try out van nieuwe voorstelling van Theater aan Z, gespeeld door transgenderjongeren. Maar het was ook zondag, en ik had plechtig beloofd iets samen met mijn pleegzoon te gaan doen. Verder lezen

Generatieverwarring
Regelmatig komt er een collega op kantoor melden: ‘ ik stop met werken´. Meestal vraag ik dan verrast: ‘Waarom?’ Dat zo iemand 65 wordt is niet te zien. Allerlei opties schieten op zo’n moment door me heen. Dat hij een loterij heeft gewonnen. Verder lezen

Go green boy, go 
Elk jaar op 8 maart, internationale vrouwendag, krijg ik het weer aan de stok met deze en gene vrouw. Omdat ik dan pleit voor óók een mannendag. Er zijn vrouwen die daar razend van worden. ‘Mannen hebben al genoeg privileges, waarom kom je voor ze op!’ Verder lezen

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen