A A A
 

Terugblik Blent Transfestival

Op 9 januari werkte ik mee aan het Blent Transfestival. Een mooi evenement voor transgenders en hun familie, georganiseerd door 6 studenten van Fontys. Tijdens een heerlijk luchtige middag kwam in een relaxed tempo de nodige inhoud voorbij. Ik was gespreksleider bij een paneldebat met 3 schrijvers van boeken waarin een transgender de hoofdrol heeft. Mooie boeken die ik je van harte aanraad. Maaike Sips schreef 'Monica mijn vader' over haar vader die op zijn 66ste vertelde dat hij voortaan als vrouw door het leven wilde. Als rechtgeaarde journaliste verweefde ze de geschiedenis van transgenders door het boek, wat het een rijk verhaal maakt. Alex Bakker beschrijft in 'Mijn valse verleden' nauwgezet zijn eigen zoektocht die leidde tot een transformatie van vrouw naar man in zijn twintiger jaren. Voor wie rond 1970 is geboren geeft het veel momenten van herkenning, het is ook een bijzondere beschrijving van een tijdsbeeld. Christel Smits schreef een boek over haar dochter, die haar zoon bleek. 'RaRa Wie ben ik?' Een boek voor kinderen dat veel ouders zal helpen met hun kinderen over transseksualiteit te praten. Ton van den Born schreef een mooie terugblik op de dag voor het Continuüm, een digitaal tijdschrift over genderdiversiteit en transgender. Het is nog onbekend of anderen het stokje willen overnemen en het Transfestival ook volgend jaar weer wordt georganiseerd. Stiekem hoop ik van wel, en dat ik dan weer mee mag werken. Ook in 2016 blijf ik me vrijwillig inzetten als dagvoorzitter voor evenementen in de LHBT wereld, onder de voorwaarde dat ze in het weekend worden georganiseerd.

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen